Selecteer een pagina

 

 

Dit is een praktische samenvatting van onze Algemene Voorwaarden, artikel 11
Als je een aankoop doet bij Gouden Gewoontes krijg je 14 kalenderdagen bedenktijd. De bedenktijd begint op de dag dat je order is geleverd. Binnen de bedenktijd kun je zonder opgave van reden de koop te ontbinden. Nadat je kenbaar hebt gemaakt gebruik te willen gebruik maken van het herroepingsrecht dien je het product binnen 14 dagen retour te sturen.

Dit ontbindingsrecht geldt uitsluitend wanneer je het product hooguit hebt gebruikt in zoverre dat je kunt beslissen of je het wilt houden of niet. 

Een door ons ontvangen vooruitbetaling wordt meestal binnen enkele werkdagen (en uiterlijk binnen 14 dagen) teruggestort. Als je verzendkosten hebt betaald bij het doen van je bestelling krijg je deze ook teruggestort. Kortom: niet goed, 100% geld terug! 

Wil je een bestelling retour sturen? Kijk dan naar de stappen onderaan de pagina.

Niet-toegestane handelingen

Als koper mag je, met betrekking tot het product waarvan de koop ontboden is/wordt, geen handelingen verrichten waardoor waardevermindering aan het product ontstaat of waardoor het product door goudengewoontes.nl niet meer als nieuw kan worden aangeboden.

Schadevergoeding door de koper
Indien je binnen de bedenktijd de producten niet of niet compleet terugzendt of ze in beschadigde of anderszins verslechterde toestand terugzendt, moet je de schade vergoeden die daardoor is ontstaan.

Dit is alleen anders wanneer de schade is ontstaan bij het uitproberen van het product, zoals dat in een winkel ook zou kunnen. Als koper kun je de verplichting tot schadevergoeding voorkomen door het product na aflevering niet in gebruik te nemen en bovendien alle vereiste zorg te dragen om beschadiging te voorkomen.

Bij beschadiging of tenietgaan van een product, heeft goudengewoontes.nl het recht op schadevergoeding, tenzij de schade een aantoonbaar direct gevolg is van normaal gebruik. Normaal gebruik heeft uitsluitend het doel het product uit te proberen, zonder dat er waardevermindering aan het product ontstaat of waardoor het product door goudengewoontes.nl niet meer als nieuw kan worden aangeboden.

Retourneren binnen de bedenktijd
Wil je een product binnen de bedenktijd na ontvangst retourneren? Neem dan de volgende actie:

  1. Stuur een mail naar ykje@goudengewoontes.nl met een aanvraag voor een reeds betaald verzendlabel van Post.nl.
  2. In deze mail staat ook het retouradres voor de journal(s).
  3. Neem het retouradres over op de verpakking en je eigen adres leesbaar op de achterzijde.
  4. Verstuur het pakket met het verzendlabel via een brievenbus of pakketpunt van Post.nl.